top of page
20230629_150442.jpg

YES WE CAN CLINICS

New Arrivals

Juni 2023

Klimbos
Yes We Can Clinics

Het in bomen gebouwde klimbos is een onvergetelijk project dat onlangs werd gerealiseerd. Met grote zorg en in overleg met de klant werd het klimbos ontworpen om jongeren met mentale problemen een veilige ruimte te bieden om hun grenzen te verleggen en tegelijkertijd hun comfortzone te kunnen bepalen.

 

Het klimbos is een plek waar jongeren hun angsten kunnen overwinnen terwijl ze zich boven de grond begeven, hoog in de bomen. Elk obstakel is in opbouwende volgorde geplaatst om de fellows te helpen hun zelfvertrouwen op te bouwen en hun gevoel van eigenwaarde te vergroten.

Door deel te nemen aan het klimbos kunnen de jongeren letterlijk en figuurlijk hun grenzen aangeven en/of verleggen. Ze mogen op hun eigen tempo bewegen, hun comfortzone respecteren en bepalen wanneer ze klaar zijn om een nieuwe hoogte te bereiken.

 

Het klimbos creëert een stimulerende omgeving waarin jongeren hun vaardigheden ontwikkelen, samenwerken met hun leeftijdsgenoten en vertrouwen opbouwen om obstakels te overwinnen, zowel fysiek als mentaal.

Recensie

"Als Yes We Can Clinics werken we al langer samen met Bouw Het Avontuur, dit middels keuringen en aanpassingen van onze diverse hoogteonderdelen die we binnen onze kliniek doen. Toen ons hoogteparcours toe was aan groot onderhoud zijn we samen met Bouw Het Avontuur gaan brainstormen hoe we nog meer uit ons hoogteparcours zouden kunnen halen ten behoeve van de ontwikkeling van de jongeren die bij ons in behandeling zijn. Bouw Het Avontuur heeft ontzettend goed met ons mee gedacht, en vooral ook onze visie en wens die we voor ogen hadden in gedachte gehouden. Hierdoor hebben we een fantastisch ontwerp gecreëerd! Samen hebben we hele creatieve en out of the box onderdelen bedacht, en alles was bespreekbaar en werd er mee gedacht! We kregen een heel mooi 3D ontwerp waarmee we digitaal door het hoogteparcours heen konden lopen, dit gaf een goed beeld van hoe het zou gaan worden. Met nog enkele aanpassingen hadden we een definitief ontwerp waar we beiden zeer tevreden mee waren. Tijdens de bouw was het een hele prettige samenwerking, snel overleggen en schakelen waardoor het hoogteparcours binnen de geplande tijd gereed was. Tevens zat er een uitgebreide training voor ons aan vast, waardoor we het parcours direct van binnen en buiten hebben leren kennen. We zijn ontzettend blij en enthousiast over het resultaat en de gehele samenwerking."

Ferry Greevink, Coördinator sport‑ en ontwikkelprogramma

20230629_150743.jpg

Take a look!

bottom of page